Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.10.2015 11:36 - Православна ли е демокрацията?
Автор: ravramov Категория: Новини   
Прочетен: 954 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 30.10.2015 11:40


           
Защо изборите не променят нищо, защо републиката е бунт срещу Бога, И ЗАЩО НИТО ЕДНА ДЪРЖАВА В СВЕТА НЕ Е ЗАКОННА ПРЕД БОГА?!

image


Цитат от книгата „Начало и конец нашего земного мира“ „Юдейското учение за праведността”  



В средата на просветените християнски народи, в последния век, също се появи юдейското учение за праведността. В основата на спасението се полага само вярата, без добродетели, без спасяващите тайнства на Светата Църква и цялото предадено от апостолите църковно устройство. Достатъчно било само да се вярва, че сме спасени чрез Христос: не били нужни нито църква, нито тайнства, нито подвизи на благочестие. Това напомня на юдейското понятие за праведност, която не изисква и не признава за нужно да се принасят „плодове, достойни за покаяние“. При евреите цялото упование се възлага на наследствеността от Авраам, а тук упование се възлага само на вярата в Христос.
Това учение е отличителна черта на юдейството – тълкувание на Писанието по своя пристрастен възглед. И тук се измислят невъзможни, произволни обяснения на словото Божие, отхвърлящи ръководството на Църквата и апостолското предание. Освен това, новото направление не е чуждо и на юдейското месианство, тъй като по неговата догматика месианската или Божествената власт принадлежи на цялото общество от вярващи, а не на лица, приемствено поставяни от Самия Бог за служене на словото на истината. ПОРАДИ ТОВА СПОРЕД ТЯХ ВЕЧЕ НЕ БОГ, А ОБЩЕСТВОТО УПЪЛНОМОЩАВА , ИЗРАЗИТЕЛЯ НА МЕСИАНСКИТЕ ДУХОВНИ ДАРОВЕ, ПРИНАДЛЕЖАЩИ ПО ПРАВО НА ЦЯЛОТО ОБЩЕСТВО ВЯРВАЩИ. ТАЗИ НЕЛЕПА ДОКТРИНА ОТ ДУХОВНАТА СФЕРА ПРЕМИНАЛА В ГРАЖДАНСКАТА И ПОЛИТИЧЕСКАТА И СЕ ИЗРАЗИЛА В ТОВА, ЧЕ УСТАНОВЯВАНЕТО НА ВЛАСТТА, ВЪПРЕКИ ЯСНОТО УЧЕНИЕ НА СВЕТИТЕ АПОСТОЛИ, ПРОИЗХОЖДА НЕ ОТ БОГА, А ОТ ОБЩЕСТВОТО. ТОВА ВЪЗВЕЛИЧАВАНЕ НА ОБЩЕСТВОТО ДО СТЕПЕН НА БОЖЕСТВЕНАТА ВЛАСТ Е ПОЛИТИЧЕСКО БОГООТСТЪПЛЕНИЕ НА ЦЕЛИТЕ ОБЩЕСТВА. Яви се нов глупав идол – целият народ, упълномощаващ представители да приемат принадлежащата на него, на този идол, власт. От своя страна избраниците на този идол, като законодатели, предоставят изпълнителната власт на свои избраници, като ги сменят ежеминутно и без всяка отговорност. ТОВА ВСИЧКОТО ПРЕДСТАВЛЯВА ТАКА НАРЕЧЕНОТО „ВЕЛИКО НАЧАЛО, ДОБИТО ПРИ РЕФОРМАЦИЯТА И РЕВОЛЮЦИИТЕ“, КОЕТО, ВСЪЩНОСТ, ПРЕДСТАВЛЯВА НИЩО ДРУГО, ОСВЕН БОГООТСТЪПЛЕНИЕ НА НАРОДИТЕ И ПОДРАЖАНИЕ НА ДРЕВНИТЕ ХАМИТИ (НАСЛЕДНИЦИТЕ НА ХАМ, СИНА НА НОЙ, КОЙТО Е ХУЛИЛ БАЩА СИ И Е БИЛ ПРОКЛЕТ ОТ НЕГО – б.ред). До какво ще доведе всичко това? ДО ТОВА, ДО КОЕТО Е ДОВЕЛО ПОЛИТИЧЕСКОТО МЕСИАНСТВО ЮДЕИТЕ - ДО ОТХВЪРЛЯНЕ НА БОГА, И В СЛЕДСТВИЕ ДО ОСТАВЯНЕ НА ЧОВЕШКИТЕ ОБЩЕСТВА ОТ БОГА НА ПРОИЗВОЛА НА ТЕХНИТЕ СОБСТВЕНИ ЛЕКОМИСЛЕНИ СТРАСТИ.   http://buditeli.info/



Гласувай:
2


Вълнообразно


1. cecobob - Aaaaaa
03.11.2015 20:56
Това нашето знаме ли е?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ravramov
Категория: Новини
Прочетен: 427885
Постинги: 193
Коментари: 136
Гласове: 218
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031