Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.02.2016 13:32 - Кръстоносният поход срещу Православието
Автор: ravramov Категория: Новини   
Прочетен: 1661 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 04.02.2016 13:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg



Кръстоносният поход срещу Православието


Схиархимандрит Касиан



image


Рим престана да ражда светци от момента, в който сам се провъзгласи за безгрешен.

Днес светът изтръпва от страх пред думата "фундаментализъм", имайки предвид ужасите, които изживя човечеството през последните години и подразбирайки крайния първичен веров фанатизъм на всички религии. За това има сериозно основание в дивия фанатизъм и безмилостна жестокост на фундаменталния ислям, обагрил с кръв земята на древна Византия, балканските страни, Русия и други; в католицизма - с инквизицията и кръстоносните походи; в юдаизма, който не може без жертвоприношения, както и езичеството.

Сега повечето религии се срамуват от своето историческо минало и нямат смелост да погледнат истината в очите. Те търсят форми за прикритие в съвременни термини за хуманизъм, лозунги за мир и любов между хората, с цел да заличат следите на мрачния и кървав свой фундамент. При това днес голяма част от света се именува християнски, но използва противоположни средства и методи на християнските. Ето как стана тази подмяна:

Знаем, че на земята е живял един Човек, Който правел безкористно само добро на хората и не търсил нищо в замяна и те (хората) Го разпънаха на кръст. Сенатът решил да бъдат избити всички Негови последователи във Великата Римска империя, но колкото повече ги избиваха, те се увеличаваха. Започна жестоко гонение на християните, при което гонените не се противопоставяха с никакво оръжие, освен с това, че не се страхуват от смъртта, мъченията и мъчителите. И се получи странен парадокс - гонените беззащитни овце победиха храбрите вълци и Великата Римска империя стана християнска. Тогава тази империя роди безброй светци, върху чиито свети мощи и духовни подвизи се основа световната духовна култура и наследство.

Но, както при Мойсей еврейският народ не позна Христа, а видя в Него само "синът на дърводелеца", така днес се яви идеята Христос да стане реален видим човек и да се "въплъти" в "безгрешния" папа. Според католицизма човекът (папата) е станал "бог", без никой да знае как.

Тази подмяна стана постепенно и неусетно. Хората бързо свикват с нововъведенията, особено когато са рационални, конкретни и нагледни, вместо абстрактни. Но тук се забравя, че терминът "вяра" вече губи своя смисъл и трябва да се замени с "виждане" (както се говори: "Може ли да отидеш до Рим и да не видиш папата?"). Така Рим престана да ражда светци от момента, в който сам се провъзгласи за безгрешен и най-мъдър, и християните му от гонени, станаха гонители, започнаха да раздават правосъдие и да решават съдбите на народите и на отделните хора.

Но дали в този аспект има от какво да се срамува фундаменталната, чиста Православна вяра, гонена от времето на Христа и до днес? Впрочем: "Ако Мене гониха и вас ще гонят." (Йоан 15:20). Това е обещал на Църквата Нейният Божествен основател.

И ако различните религии се срамуват и се страхуват от своя кървав фундамент, обагрен от окървавените ръце на техните предци, то фундаментът на Православието е чист и е обагрен с кръвта на Своя Божествен основател, пролята от чужди ръце за изкупление на греховете на всички хора. Затова православните фундаменталисти няма от какво да се срамуват и страхуват за своя фундамент, а напротив - кръвта на Изкупителя беше пролята и за всички други фундаменталисти, ако те се обърнат към Него. От този момент православните принасят безкръвна жертва. И вместо другите религии да се върнат към истинския чист православен фундаментализъм, те отново търсят форми за удовлетворяване на своите страсти и еретически заблуди, заобикаляйки истината и подражавайки на Пилата Понтийски.

Днес Западът всячески се стреми да направи православните католици. Това всички го чувстват, защото в конституционно православна страна се говори главно за папата и малцина се осмеляват да се нарекат открито православни. Дори „православни” митрополити признават главенството на папата и му се покланят. Защо? Когато човек допусне грешка трябва да се покае, така днес трябва да има стремеж за връщане към чистия православен фундаментализъм. И понеже и дума не става за това, то пред очите ни сега явно се води нов модерен кръстоносен поход над изтощените от икономическа криза православни народи под формата на "добротворство".

Така, притеснени отвсякъде, по примера на своите събратя от древността, православните са принудени да повдигат поглед нагоре, издигнат над всеки лъжлив хуманизъм и с непоколебима вяра и убеденост да разбират, че са на прав път и с молитва да казват: "Да, дойди Господи Иисусе!", а не  папата.

25 февруари 2007 г.





Гласувай:
3


Вълнообразно


1. ravramov - Богомилството е осъдено като ерес
07.02.2016 13:10
от светата Православна Църква, уважаеми г-н Крумов. Тук можете да прочетете повече: http://pravoslavieto/inoverie/bogomilstvo/index.htm

През 1054 г. римокатолиците отпадат окончателно от Едната Свята Съборна и Апостолска Църква - Православната Църква, поради множеството ереси и лъжеучения, в които изпадат около 150 години преди това. Светото Православие никога не се е подчинявало на папата и няма никакво общение с него, освен ако последният не пожелае да стане отново православен. Ако визирате създадената от юдео-болшевиките лъжецърква БПЦ, която е откровено еретическа, то тя наистина се е подчинила на римокатолиците и празнува заедно с тях, както и останалите официални поместни лъжецъркви.
Богомилите не почитат светия Кръст Христов, светите Икони, светия Христов неделен ден и мн. други, чието почитане е утвърдено на седемте свети Вселенски Събори, много преди появата на богомилството. Нямам време да оборвам всяка една от заблудите Ви поотделно, но само ще Ви кажа, че основател на светата Православна Църква е Сам Господ Иисус Христос, а първите нейни членове - светите Апостоли. След това апостолите започнали да ръкополагат епископи, те от своя страна други епископи и така до ден днешен. Единствено Истинската Православна Църква притежава апостолско приемство и пази Христовото учение в чистота, така както то е било предадено от Господ на светите апостоли. Т.е. ние, истинските православни християни, вярваме така, както са вярвали и светите Апостоли, като се уповаваме на съборния разум на светата Църква, утвърден на седем Вселенски Събори, а вие се уповавате на собствения си разум и заблуждения.
Препоръчвам Ви да прочетете трилогията на архим. Серафим Алексиев "Вяра, надежда и любов" и ще Ви се изяснят всички недоумения - и за светия Кръст, и за иконите и за неделята.

Желая Ви всичко най-добро и Бог с Вас!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ravramov
Категория: Новини
Прочетен: 427899
Постинги: 193
Коментари: 136
Гласове: 218
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031